با شیوع بیماری کرونا، جهان در برابر موقعیتی پیشبینینشده قرار گرفته است. قرنطینه کلیه کسبوکارهای دنیا را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و منجر به خسارتهای میلیارد دلاری در بزرگترین بازارهای جهانی شده است.
در چنین موقعیتی، ضروریست صاحبان مشاغل جهت عملیاتی ماندن و حفظ اثر خود در بازار، اقدامات زیرساختی کرده و خود را برای مدتی نامعلوم آماده سازند.
این اقدامات در نگاه کلان به ۴ دسته تقسیم میشوند:
۱- ایجاد بستر دورکاری برای قرنطینه نیروی انسانی
- خطوط موبایل اختصاصی به کارشناسان فروش خود اختصاص دهید.
- از راهکارهای ابری برای نرم افزارهای حسابداری، CRM و… استفاده کنید.
- روزانه از طریق جلسات ویدئو کنفرانسی ارتباط خود را با تیمتان حفظ کرده و پیشرفت کار آنها را بررسی کنید.
- آنان را به پایان قرنطینه و بازگشت به روزهای عادی دلگرم کنید. فراموش نکنید حفظ امید و روحیه، خود نوعی مقابله با بیماری کرونا است.
۲- تامین زیرساخت فروش اینترنتی (ارائه خدمات غیرحضوری)
اگر تاکنون تنها از روشهای حضوری برای فروش محصولات و خدمات خود استفاده کردهاید، الان زمان تحول دیجیتال شماست.
شما میتوانید با استفاده از مشاوران متخصص در این حوزه، اقدام به ایجاد سایت، اینستاگرام، یوتیوب و… جهت عرضه محصولات و ارائه خدمات خود بکنید. فرقی نمیکند شما مالک یک سوپرمارکت هستید یا مدیر فروش یک کسبوکار B2B که شاید فروش اینترنتی چندان برایشان توجیهی ندارد… پس از اتمام قرنطینه رفتار مصرفکنندگان هرگز مانند گذشته نخواهد بود. با توجه به فرصت و فراغت خاطر ناگزیر این روزها، مردم زمان بیشتری را برای گشتوگذار اینترنتی صرف کرده و قطعا این امر موجب تغییرات قابل توجهی در نحوه خرید اینترنتی خواهد شد.
۳- حفظ ارتباط موثر با مشتریان فعلی و رفع نیاز آنها در زمان قرنطینه
با توجه به اتمام تعطیلات نوروز، دیر یا زود همه افراد (ولو به صورت غیر حضوری)، به کار خود بازخواهند گشت. پس ضروریست به اطلاع مشتریان خود برسانید که تا پایان قرنطینه به صورت غیرحضوری فعالیت داشته و میتوانید نیازهای آنان را برطرف نمائید.
۴- رشد، توسعه و احیای هویت برند با استفاده از تهدید کاهش فروش و فرصت افزایش فراغت مشتریان
هویت برند شما، آن چیزی است که در ذهن مخاطب با یاداوری شما پدیدار میشود؛ مشتریان شما را با چه ویژگی و شخصیتی به یاد میآورند؟ آیا برند شما را متعهد و دارای ساختار منظم تشخیص میدهند؟ آیا برند شما با ساختاری پویا و منعطف تصویر میشود که خود را به سرعت با شرایط محیطی تطبیق میدهد و راهکارهای جدید ارائه میکند؟ آیا جایگاه برند شما و رقیب در ذهن مخاطبانتان متمایز است؟
شما میتوانید از متخصصان این حوزه کمک گرفته و با هر بودجهای، راهکار مورد نیاز خود را از ما بخواهید.
با یاداوری رمز موفقیت مرد همیشه پیروز، مایکل شوماخر، سخن را به پایان میرسانم:
مایکل شوماخر، در سال ۱۹۹۱ وارد مسابقات فرمول یک شد و بیش از دو دهه برنده جایزه بزرگ و هفت بار قهرمان جهان شد. پس از بررسیهای علمی و دقیق، کشف شد که مغز او با رسیدن به هر پیچ، به جای اینکه بترسد و فرمان کاهش سرعت بدهد، بر جاده صاف و هموار پس از پیچ متمرکز میشود و اعضای بدنش را با بیشترین کنترل، تحت فرمان میگیرد.
رمز موفقیت او تنها یک اصل است:
«زمانی که دیگران ترمز میکنند، او گاز میدهد.»